Wanden

Binnenwanden zijn er in verschillende soorten en materialen, afhankelijk van de specifieke behoeften van een gebouw of ruimte. Hier zijn enkele soorten binnenwanden die wij u als oplossing kunnen bieden:

  1. Scheidingswanden: Deze wanden worden gebruikt om verschillende kamers of ruimtes binnen een gebouw van elkaar te scheiden. Ze zijn vaak niet-dragend en kunnen worden verplaatst of verwijderd om de lay-out van een ruimte aan te passen. Gipsplaatwanden zijn een veelgebruikte keuze voor scheidingswanden.
  2. Voorzetwanden: Voorzetwanden worden toegevoegd aan bestaande muren om extra isolatie, geluidsabsorptie of brandwerendheid te bieden. Ze kunnen ook worden gebruikt voor het ophangen van voorwerpen, zoals tv’s of kasten.
  3. Geluidsisolerende wanden: Deze wanden zijn speciaal ontworpen om geluidsoverdracht van en naar aangrenzende ruimtes te minimaliseren. Ze worden vaak gebruikt in geluidsgevoelige omgevingen, zoals opnamestudio’s en appartementen.
  4. Brandwerende wanden: Brandwerende wanden zijn ontworpen om de verspreiding van vuur binnen een gebouw te vertragen en bieden brandveiligheid. Ze zijn gemaakt van materialen met hoge brandwerendheid, zoals speciale gipsplaten.
  5. Glaswanden: Glaswanden worden gebruikt om een open en transparante uitstraling te creëren in interieurs. Ze laten natuurlijk licht binnen en bieden een gevoel van ruimte. Deze worden vaak in moderne kantoorgebouwen en interieurs gebruikt.

De keuze van het type binnenwand hangt af van de specifieke eisen van het gebouw of de ruimte, inclusief esthetiek, isolatiebehoeften, akoestische eigenschappen en bouwvoorschriften. Elk type binnenwand heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen.